måndag 19 oktober 2009

Det är inte lätt...


Jag har kommit på en sak och det är att det är fruktansvärt svårt att leva ett sunt liv när man är student. För det första så skall man klara av skolan vilket kräver mer tid än ett heltidsjobb eftersom man aldrig är riktigt ledig från skolan och plugget. Man kan alltid plugga lite till eller göra uppsatsen lite bättre. Bara det faktumet gör att man hela tiden går runt med en undermedveten stress. Är man inte stressad över det man gör just nu så är man stressad över hur tentan gick/skall gå eller över nästkommande uppsats som man ännu inte vet vad man skall skriva om.
Sedan så skall man utöver heltidsstudierna också hinna med ett deltidsjobb för pengarna man får från CSN räcker inte långt om man vill äta varje dag och slippa flytta tillbaks hem till föräldrarna. Utöver detta skall mat lagas, lägenheten dammsugas och dammas, disken skall diskas osv. Sedan skall du hinna umgås med de nära och kära samtidigt som man behöver lite ensamtid där man bara får lov att vara utan måsten och liknade. En stund att slappna av helt enkelt. Men för att leva ett sunt liv så skall det ju hinnas med att tränas också vilket jag har märkt inte är helt lätt. Nä det är inte lätt att vara en sund student helt enkelt!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Klokrent rätt!!

//T

Johanna sa...

Haha, blev du lite inspirerad av mitt inlägg eller. Jag håller fn med. Samhället ställer orimliga krav på oss stackars människor. När ska man hinna andas?